Yrittäjän tietolähteet!

 

 

Yrittäjä voi saada tietyin edellytyksin toimintansa alussa tukea henkilökohtaiseen talouteensa starttirahan avulla. TE-toimistot auttavat myös yrittäjyyskoulutuksessa.

www.te-palvelut.fi

 

Uudelle yrittäjälle on erittäin tarpeen saada tietää yrityksen verotuksesta sekä siitä, miten yritystoiminta vaikuttaa hänen henkilökohtaiseen verotukseensa. Keskeisimpiä asioita voi lukea verottajan sivuilta yritysmuodon mukaan. Löydät tietoa muun muassa siitä, mihin kaikkiin verorekistereihin sinun tulee liittyä yritystoiminnan alussa. Jos asiat eivät aukene ja tarvitset apua, yksityiskohtaisemman avun veroasioissa saat Yritysneuvolan kautta.

www.vero.fi

 

Mietitkö mikä olisi yrityksesi nimi? Jos sinulla on hyviä ja myyviä ideoita yrityksesi nimeksi, kannattaa aina ennen yrityksen rekisteröimistä katsoa Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta ettei kukaan toinen yrittäjä jo käytä samaa nimeä. Samalta sivustolta löydät lisätietoa myös tavaramerkin rekisteröinnistä, patenteista ja yhtiömuodon rekisteröintivaatimuksista.

www.prh.fi

 

Suomen valtion omistama erityisrahoitusyhtiö myöntää lainaa ja takauksia myös aloittaville yrittäjille. Finnvera rahoittaa yrityksiä, joiden toiminta perustuu hyvään liikeideaan ja kannattavaan liiketoimintaan. Aloittava yrittäjä tarvitsee Finnveralle kattavan liiketoimintasuunnitelman, rahoitus- ja kannattavuuslaskelman lainan hakunsa tueksi.

Tässä auttaa myös Yritysneuvola, jos tarvitset apua toimintasi suunnitteluun ja kulujen ja laskelmien realistiseen arviointiin.

www.finnvera.fi

 

Yrittäjäjärjestön jäsenyys tarjoaa monenlaista apua verkostoitumiseen, kouluttautumiseen, ja ajankohtaista tietoa lakimuutoksista. Järjestön sivustolta löytyy kattava tietopaketti yrittäjälle kaikista liiketoimintaan liittyvistä asioista.

www.yrittäjät.fi

 

PL 41, Keskikatu 2, 2krs 04201 Kerava       0400 351 362   kari.leisma@yritysneuvola.fi