Perustaminen vaihe vaiheelta!

 

Perustaminen vaihe vaiheelta

Mitä, miten, kenelle – yritystoiminta lähtee toimivasta liikeideasta. Aloittavalla yrittäjällä on mahdollisuus käydä keskustelemassa liikeideasta Yritysneuvolan ammattilaisten kanssa.

 

 

Liiketoimintasuunnitelma

Mikä se on? Liiketoimintasuunnitelma on kirjallinen kuvaus koko yrityksesi liiketoiminnasta kaikkine osa-alueineen. Se kertoo, miten liikeideaa lähdetään toteuttamaan käytännössä. Liiketoimintasuunnitelma on laaja, yksityiskohtainen ja ajallisesti rajoitettu suunnitelma, jossa on myös pidemmän ajanjakson päämäärät tulostavoitteiden, rahoitus- ja kassavirtalaskelmien muodossa.

 

Kun laadit itsellesi yrityksesi liiketoimintasuunnitelma, jossa käyt läpi yritystoimintasi palvelut, tavoitteet, markkinoinnin, alan kilpailutilanteen sekä kasvuhaaveet, alat ymmärtää, mistä yritystoiminnassa on kyse ja mitä kaikkea se sinulta vaatii nyt ja tulevaisuudessa. Kannattaa muistaa, että liiketoimintasuunnitelma on sinulle käsikirja ja apuväline, joka päivittyy ja elää yrittäjyyden mukana koko toiminnan ajan. Sitä kannattaa päivittää koko ajan.

Liiketoimintasuunnitelma on lisäksi suunnittelutyökalu itsellesi, myös neuvottelutyökalu. Kun käyt keskusteluja mahdollisten rahoittajien, liikekumppanien tavarantoimittajan tai vuokranantajan kanssa, voit liiketoimintasuunnitelman avulla osoittaa yrityksesi suunnitelmallisuuden ja menestymisen mahdollisuudet, kun tilinpäätöstietoja ei vielä ole.

Liiketoimintasuunnitelmaa tarvitset myös, jos aiot hakea starttirahaa TE-toimistosta tai muita tukia ELY-keskuksesta.

 

Kannattavuuslaskelmat löytyvät liiketoimintasuunnitelmamallien yhteydestä ja saat apua niiden rakentamiseen pala palalta Yritysneuvolasta.

Valmis pohja liiketoimintasuunnitelman tekemiseksi:

oma.yrityssuomi.fi

liiketoimintasuunnitelma.com

 

PL 41, Keskikatu 2, 2krs 04201 Kerava       0400 351 362   kari.leisma@yritysneuvola.fi